Weggestuurd van school

Leiden

Ali (20) zorgde voor de dochter van een overleden vriend.

Ik heb gezorgd voor de dochter van een vriend die was overleden. Zij was twaalf en had hier verder niemand. Haar vader en moeder waren al lang geleden uit elkaar gegaan. Haar moeder was terug gegaan naar Turkije, daar had ze geen contact mee.

Zij zat in een pleeggezin, maar dat liep niet lekker. Ze voelde zich niet thuis en heel alleen. Ze is ook twee keer overgeplaatst.

Ik voelde me verantwoordelijk voor haar, ook financieel. Als ze nieuwe schoenen nodig had, probeerde ik het te regelen. Of als er geld nodig was voor een schoolreisje, dan probeerde ik dat te regelen. En ik praatte met haar als ze ergens mee zat of als ze zich eenzaam of rot voelde.

Ik deed de opleiding kinderopvang bij het ID College in Zoetermeer. Maar doordat ik veel tijd in haar investeerde, liep het niet lekker op school. Mijn cijfers waren in orde, maar mijn aanwezigheid was onvoldoende.

Eigenlijk ben ik van school gestuurd omdat ik niet genoeg aanwezig kon zijn. Dat vond ik wel zonde.

Later werd ze ook ziek. Ze had een spierziekte, vanaf haar geboorte had ze een zwak hart. Daar is ze op haar veertiende ook aan overleden.

Ik heb toen een tussenjaar genomen. Mijn eigen familie en vrienden boden mij wel een beetje steun. Ik heb me er bij neer kunnen leggen. Het is de cirkel van het leven.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.