Hoefbladtuin wil plantsoen houden

Binnert Glastra
Leiden

Bewoners van de Hoefbladtuin en Weegbreetuin in de Leidse Merenwijk vrezen voor het kleine plantsoentje in hun straat. De gemeente wil het weghalen ten gunste van vijf parkeerplaatsen. Volgens bewoners zijn plannen zonder overleg aangepast.

De bewoners schreven een brief aan stadsbestuur en gemeenteraad waarin zij eisen behoud van het stukje groen. D66 heeft van B en W inmiddels om opheldering gevraagd.

Volgens de brief van de bewoners dateren de plannen voor extra parkeerplaatsen uit 2010, gemaakt omdat er in de Merenwijk te weinig parkeerplaatsen waren. Daarmee waren de bewoners het ook eens. Alleen dat het plantsoentje zou verdwijnen, daarvan was destijds geen sprake, stellen zij.

Er vijf plekken voor terugleggen - een grotere oppervlakte dan het groen - levert volgens de bewoners een gevaarlijke situatie op omdat vrachtwagentjes er dan niet meer kunnen keren. En omdat bovendien de containeraanbiedplaats ervoor weg moet - wat een straat verderop juist weer twee parkeerplaatsen kóst, is het hoe dan ook een nauwelijks nuttig plan, stellen de bewoners.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.