Raad Oegstgeest houdt zorgen over nieuwe brug naar Poelgeest


De beoogde locatie

De beoogde locatie © Archieffoto

Ruud Sepr.sep@hollandmediacombinatie.nl
Oegstgeest

Eigenlijk draait het maar om één vraag: Waarin verschilt het nieuwe plan voor een brug naar Poelgeest van het oude, waardoor verwacht mag worden dat het nieuwe plan niet strandt bij de Raad van State?

Maar de gemeenteraad van Oegstgeest zit zo klem tussen bergen aan vertrouwelijke informatie, dat niemand die vraag in het openbaar durft te stellen.

Dus beperkten de Oegstgeester politici die afgelopen donderdag het brugplan bespraken, zich tot omtrekkende bewegingen: coalitiepartijen die zich vooral verheugd toonden over het feit dat er eindelijk weer iets gebeurt op dit front en oppositiepartijen die vooral vraagtekens zetten bij het feit dat er feitelijk twee plannen op tafel liggen. Mocht de nieuwe brug over de Haarlemmertrekvaart het niet halen bij het hoogste rechtsorgaan, dan ligt er vanaf nu een plan B klaar: een simpele verbinding tussen de Hugo de Vrieslaan en de Haarlemmerweg. Maakt de gemeente het toekomstige bezwaarmakers zo niet heel makkelijk om aan te tonen dat de nieuwe brug niet nodig is door alvast een alternatief te presenteren? Dat vroegen verschillende raadsleden zich af.

Unaniem

Wethouder Wendelien Tönjann probeerde de raad uit te leggen dat ze helemaal geen zin heeft in plan B, onder andere omdat de bus geen gebruik zal gaan maken van de alternatieve verbinding. ,,We gaan voor plan A. Punt. Maar als plan A onverhoopt niet door kan gaan, is er plan B.’’

Hoewel de wethouder er niet in slaagde om alle zorgen weg te nemen, gaf de raad uiteindelijk unaniem het groene licht om verder te gaan op de ingeslagen weg. Dat betekent dat de gemeente Leiden nog voor de zomer het bestemmingsplan presenteert dat de nieuwe oeververbinding mogelijk moet maken. Wellicht dat dan blijkt waar in het plan het gouden ei verstopt zit.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.