Bedreiger ’terrasfittie’ Koperwiek aangehouden

Bedreiger ’terrasfittie’ Koperwiek aangehouden
© Foto: Dumpert.nl
LEIDEN

De politie heeft maandagavond een 40-jarige man uit Leiden aangehouden die een ander heeft bedreigd bij restaurant De Koperwiek in De Kopermolen. De bedreiging is te zien in een filmpje dat maandag op dumpert.nl verscheen onder de titel ‘terrasfittie met gebroken glas’.

In het filmpje bedreigt hij een man met een afgebroken bierflesje. Als de man na enige tijd met zijn hond wegloopt, loopt de bedreiger achter hem aan en grijpt hij de hond bij de halsband, terwijl hij het bierflesje in zijn hand houdt. Het is gefilmd vanuit een van de omliggende flats. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Agenten spraken de twee mannen ter plaatse aan, maar beiden wensten geen verder vervolg. De mannen zijn bekenden van elkaar. De politie heeft verder onderzoek gedaan naar het incident en op filmopnames was het conflict op het terras te zien. De politie heeft vervolgens maandagavond de verdachte aangehouden. Het onderzoek duurt nog voort.

Volgens reacties op social media zou het gaan om Hoessein G., de Leidenaar die in juli vorig jaar door de politie werd opgepakt wegens zware mishandeling met voorbedachte rade van zijn toen 29-jarige vriendin. De politie wil dat niet bevestigen en verwijst naar het openbaar ministerie. De man werd bij zijn arrestatie in de hal van zijn flat aan de Arendshorst beschoten door de politie en raakte gewond. De politie vreesde dat hij vuurwapengevaarlijk was. G. is nog niet berecht.

Meer nieuws uit Leiden