Feesten bij Brasserie Park eindigen vroeger

Aad Rietveld
Leiderdorp

De grote feesten bij Brasserie Park in Leiderdorp eindigen dit jaar vroeger en er komt meer toezicht op. Dat is volgens burgemeester Laila Driessen het resultaat van een ’uitstekend vergelijk’ met de uitbater van de horecagelegenheid in De Houtkamp.

De eindtijd voor het feest bij Park op Koningsdag is voor dit jaar bepaald op 23.00 uur, op Bevrijdingsdag eindigt het evenement al om 22.00 uur.

Vorig jaar mocht het feest bij de Brasserie op Koningsdag nog tot middernacht doorgaan. Dat leidde tot boosheid bij bewoners van de Van Diepeningenlaan. Na klachten over geluidsoverlast had het gemeentebestuur in december 2014 beloofd dat feesten altijd om 23.00 uur zouden stoppen als de volgende dag een werkdag is. ,,Maar na heroverweging kan het college op zijn toezeggingen terugkomen’’, verklaarde een ambtenaar van de gemeente Leiderdorp bij de commissie voor de bezwaarschriften.

Dit jaar komt de gemeente die oude belofte dus wel na. En er zal beter gecontroleerd worden of bij de feestjes van Park de regels in de vergunning wel worden nageleefd.

Bewoners van de Van Diepeningenlaan klagen al jaren over de evenementen in De Houtkamp, over lawaai, lallende mensen op straat en dronken mannen die wildplassen in hun tuinen.

Burgemeester Driessen erkent nu ook dat de feesten ’onwenselijke gevolgen’ hebben gehad. Maar dat gaat veranderen, zegt zij. ,,Wij hebben in gesprekken met de organisatoren heel duidelijk gemaakt hoe wij het willen hebben.’' De gemeente werkt aan een nieuw evenementenbeleid. Dat moet voor de zomer klaar zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.