Cricketvrouwen Ajax op eigen veld onderuit

Hielke Biemond
Oegstgeest

Na de competitieonderbreking, waarin het 20/20 toernooi werd afgewerkt, werd door de cricketvrouwen van Ajax (L) dit weekeinde de draad van de reguliere competitie weer opgepakt. De regen speelde een grote rol bij het verloop van de verloren wedstrijd.

Ajax kon op eigen veld direct vol aan de bak tegen het sterke Kampong uit Utrecht. De thuisploeg verscheen door blessures gehavend aan de start en invallers moesten proberen het niveau te halen. Na de verloren toss begon Ajax met batten en liet de ploeg zien er zin in te hebben.

Evelien Gerrits was goed voor 37 runs, Margreet Simpelaar (33) en Pietje Suurenbroek (27) volgde in haar kielzog. Een goed resultaat in een spannende wedstrijd die voor Ajax eindigde met een totaal van 136 runs.

Uitdaging

En dus werd het na de lunch nog best een uitdaging voor de Utrechtsen om dat totaal te overtreffen. Het vervelende was dat ook hier de regen een bepalende rol speelde. De onderbrekingen kostten Ajax belangrijke overs.

,,Erg vervelend allemaal", zei Michelle Richelle na afloop. ,,Die onderbrekingen halen je uit je ritme, terwijl we juist ritme nodig hadden. Kampong speelde best goed, maar het bleef tot op het laatst spannend, omdat ze niet echt afstand konden nemen.’’

Aan de bak

Bij Ajax moesten de top-drie bowlers flink aan de bak. Amber de Groot, Evelien Gerrits en Elisa Bunner probeerden met een gevarieerd arsenaal aan worpen de tegenstander op de knieën te krijgen en pakten in totaal zes wickets.

Dat was niet genoeg, want Kampong hield voldoende wickets in handen om het rustig aan te doen en de overwinning mee naar Utrecht te nemen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.