Twee mannen aangehouden voor stelen uit boten in Sassenheim

Twee mannen aangehouden voor stelen uit boten in Sassenheim
© Foto: ANP
SASSENHEIM

Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen uit Leiden aangehouden voor het stelen uit boten. Dit gebeurde langs de Vaartkade in Sassenheim.

Omstreeks 03.00 uur kwam er een melding binnen dat twee personen zich verdacht ophielden langs de Vaartkade. Zij waren ook op aangemeerde boten gezien. Een getuige wist te melden dat de mannen waarschijnlijk goederen vanaf de boten naar een auto brachten.

Agenten konden de twee mannen uit Leiden van 23 en 35 jaar aanhouden. Zij worden verdacht van diefstal van goederen vanaf de boten. Eén van de verdachte had inbrekerswerktuigen bij zich en in de auto werden spullen aangetroffen die van een boot afkomsting kunnen zijn. De recherche doet onderzoek in de zaak.

De twee maken deel uit van een overlastgevende groep. Sinds twee maanden ligt er in de buurt van eiland Koudenhoorn een geïmproviseerd eiland van boten. Een groep van zes tot tien personen zorgt vanaf de oprichting van dit eiland voor overlast in de omgeving. Zij intimideren onder andere watersporters. Gemeente Teylingen en de politie investeren samen om de overlast van deze groep een halt toe te roepen.

„De ontstane situatie is absoluut onwenselijk en moet een halt toegeroepen worden. Daarom zijn wij in nauw overleg met de gemeente over hoe we deze groep aan gaan pakken”, licht teamchef Henk Woppenkamp van politie Noordwijk-Teylingen toe. „Er wordt door ons extra gesurveilleerd in de omgeving en wij roepen mensen op direct 112 te bellen bij verdachte situaties. Een melding van een alerte burger is ook de reden dat wij twee verdachten hebben kunnen aanhouden.”

Burgemeester Carla Breuer geeft aan: „Het stoppen van de overlast is ons als gemeente en politie ernst. Bovendien staan er volgende week met de Natte Kaagweek bijzondere activiteiten voor de deur. Dat is een mooi feest dat we graag met z’n allen zonder overlast willen vieren.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek