RCL stapje dichter bij eerste klasse

Nick Verwoerd
Amsterdam

Het seizoen zit er voor RCL nog niet op. De equipe van coach Stefan Luykx bereikte bij eersteklasser WV-HEDW de tweede ronde van de nacompetitie. De roodwitten, die de eerste ontmoeting al met 2-0 wonnen, zegevierden op sportpark Middenmeer opnieuw, nu met 1-2.

De thuisclub degradeerde door dit resultaat. Voor RCL volgt een tweeluik met Westlandia, dat op de laatste competitiedag door de Leiderdorpers van de titel werd afgehouden. De Racing Club leek in de hoofdstad vlot op rozen te zitten. Na een sterke openingsfase van de Amsterdammers sorteerde de eerste serieuze aanval van de Luykx-brigade meteen effect. Een voorzet van Nick Permanand belandde bij Robin Brasker, die doeltreffend uithaalde. Even later was de stand echter alweer gelijk. Aanvoerder Frank Hillebrandt kreeg de bal van dichtbij tegen de arm en arbiter De Bruijn kende een door Richard Lynch benutte strafschop toe. Vlak ervoor was RCL al aan de gelijkmaker ontsnapt, toen een inzet van Berend Schoute de paal raakte. Het veelal opportunisch acterende WV-HEDW ging op jacht naar meer, maar tot scoringsmogelijkheden leidde dat niet. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg het verzorgder spelende RCL meer vat op het spel. In de slotfase van het eerste deel waren de bezoekers de controle even kwijt. Verdediger Mickey Tromp voorkwam vlak voor rust dat zijn team op achterstand kwam door de bal van de doellijn te halen. Na de pauze waren de Amsterdammers opnieuw dicht bij een voorsprong. De behendige Mick van Moerkerk slalomde door de Leiderdorpse defensie en stuitte uiteindelijk op de solide keepende Andrew Bontje. Even erna was het raak, aan de andere zijde. De sterk spelende Nick van Bemmel bediende vanaf de vleugel de vrijstaande Permanand, die diagonaal de bovenhoek vond. ,,Ik stond helemaal vrij en wist dat ik de tijd had om de hoek uit te zoeken. Ik kon ‘m heerlijk in de kruising mikken. En toen was de wedstrijd ook wel gespeeld”, meende Permanand. Met de moed der wanhoop, in de wetenschap dat zij nog driemaal moesten scoren om sowieso een verlenging af te dwingen, trachtten de gastheren na Permanands goal vergeefs het duel nog een voor hen gunstige wending te geven. ,,We hebben verdiend gewonnen. We hebben strijd geleverd en bij vlagen prima gevoetbald”, vatte Luykx samen.

WV-HEDW – RCL 1-2 (1-1). 8. Brasker 0-1, 11. Lynch 1-1 (strafschop), 55. Permanand 1-2. Scheidsrechter: De Bruijn. Toeschouwers: 250.

RCL: Bontje, Koet (71. Glasbeek), Barokzay, Hillebrandt, Tromp, Van Westrienen, Van Bemmel, Brasker (54. Farih), Permanand (76. Vijlbrief), Guijt, Sinteur.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.