Pernix maakt een sterke rentree

Hielke Biemond
Korfbal

Pernix maakt een sterke rentree in de eerste klasse en bleef bij EKVA ongeslagen door een 14-16 overwinning. De Leidenaars dreigden tussen 7-11 en 11-11 even in de problemen te komen, maar veerden na een gemiste strafworp van de thuisploeg weer op. Daan Heijnis (4) en Stijn Gillissen zorgden voor een vroege beslissing met 12-16.

Fiks liet zich niet ontmoedigen door een 3-7 achterstand op Vitesse en nam tussen 9-8 (rust) en 10-8 zelfs even de leiding over. Kevin en Roy Vreeken hielden met elk twee doelpunten in de spannende slotfase het evenwicht in stand: 14-14. Coach Hans Peters was tevreden: ,,Wij hebben ons uitstekend gerevancheerd voor het matige spel vorige week.’’

KZ Danaïden is in de tweede klasse ook ongeslagen na de 18-10 overwinning op Apollo. De formatie van René Arnoldus stond in amper veertig seconden al op 2-0, maar kende tussen 12-5 en 14-10 een matig kwartier met slechts twee rake strafworpen. Roy Christiaanse, Frank van Heijningen, Ferry Janssen en invalster Amy de Wit zorgden ervoor dat het krachtsverschil beter in de score tot uitdrukking kwam.

Crescendo kwam lengte en schotkracht tekort om ZKC ’31 te volgen en verloor na 7-3 (rust) kansloos met 15-9. Wesley van Oevern was topscorer met vier goals en Mieke van der Horst was goed voor één treffer en een afgedwongen (benutte) strafworp. Zij moest al na twintig minuten invallen voor Marit Geijer, die teveel hinder had van haar achillespeesblessure.

Fluks begon bij Achilles zonder Thomas de Boer en Jordy Oosting en raakte op 13-9 ook nog eens Arno van Haarlem kwijt door hamstringklachten. Johan Imthorn, Frederick van Westerop en invaller Ramses Duindam maakten nog 15-12. Daarna moesten de Noordwijkers echter afhaken, want het werd 27-18.

Velocitas kwam bij ONDO een snelle 3-0 achterstand goed te boven (6-9 rust), waarna de score vanaf 10-10 om en om opging. De Leiderdorpers kwamen op 17-18, maar met het laatste schot van het duel werd het toch nog 18-18. Joachim Jägel (6), Wendy Plijter en Mitchell de Boer (4) waren aanvallend het best op dreef.

Derdeklasser Madjoe had meer moeite met de speelvloer dan met tegenstander Viko. ,,Het was een fel groen geschilderd veld en dat gaf met het licht pijn aan je ogen,’’ omschreef coach Martin Verhorik het probleem. Marissa Bouwman, Leanne de Mooij, Roos van den Oever en Jan-Willem Vrolijk bouwden vanaf 9-9 in tien minuten tijd een 9-13 voorsprong op, waarna het duel eenvoudig werd afgewikkeld naar een 13-15 overwinning.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.