’The Idol’ opent Scholieren Filmfestival Leiden

Theo de With
Leiden

De tweede editie van het Scholieren Filmfestival Leiden begint maandag. De openingsfilm is ’The Idol’.

Het filmfestival is vorig jaar in het leven geroepen als zusje van het Leiden International Film Festival, dat elk najaar wordt gehouden. De gedachte erachter is dat scholieren kennismaken met andere films dan de bekende blockbusters.

De organisatie is in handen van de scholieren zelf. Het gaat om leerlingen van het Stedelijk Gymnasium, het Visser ’t Hooft Lyceum, het Da Vinci College en het Bonaventura College. De scholieren programmeren de films, zoeken sponsors, ontwerpen posters en scheuren de kaartjes bij de ingang.

De filmvoorstellingen zijn overdag besloten en alleen toegankelijk voor Leidse scholieren. ’s Avonds kan iedereen de geprogrammeerde films bezoeken.

Het festival wordt maandag 11 april geopend met een bijzondere film. Regisseur Abu-Assad verfilmde het waargebeurde verhaal van de Palestijnse zanger Mohammed Assaf, die met zijn overwinning bij ’Arab Idol’ zijn thuisland in 2013 een zeldzame overwinningsroes bezorgde. Deze film draait pas vanaf 2 juni landelijk in de bioscoop.

Andere films op het festival zijn onder meer ’Whiplash’, ’Everest’, ’Sonita’ en ’Monsieur Chocolat’.

Scholieren Filmfestival Leiden, 11 t/m 19 april, Lido, Steenstraat 39, Leiden, www.scholierenfilmfestival.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.