Verhuizing Dolfijn uitgesteld

Sluiting en verhuizing van basisschool De Dolfijn aan de Lusthoflaan in Leiden wordt een jaar uitgesteld. Dat heeft het bestuur van de protestants-christelijke schoolvereniging Leiden (pcsl) besloten na aanhoudende protesten van ouders en een enquête waaruit blijkt dat zo'n 90 procent van hen niet van plan is hun kinderen mee te verhuizen naar de vestiging aan de Munnikenstraat.

Het besluit werd dinsdagavond genomen tijdens de algemene ledenvergadering van de pcsl. Daar wist de ouderraad het verenigingsbestuur ervan te overtuigen dat veel ouders in de problemen komen als zij hun kind(eren) nog voor 1 juni op een andere school moeten inschrijven.

De pcsl blijft bij haar besluit tot sluiting. De ouderraad ziet liever dat vestiging aan de Lusthoflaan open blijft tot de Brede School in Leiden-Noord klaar is. Het is altijd de bedoeling geweest dat De Dolfijn daarheen zou verhuizen, maar dat plan is een paar jaar vertraagd. De geplande oplevering is nu eind 2012. Bovendien wil de pcsl inmiddels niet meer geheel verhuizen naar de Brede School, maar een nieuwe school met een nieuw 'onderwijsconcept' opzetten in de Munnikenstraat.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.