Rijnsburgse Boys kan kansen niet verzilveren, Almere City wel

Gertjan van Geeng.van.geen@hollandmediacombinatie.nl
Rijnsburg

Het KNVB bekertoernooi nodigt uit tot stunts, verrassingen op papier en puur onrecht. Rijnsburgse Boys kan er weer over meepraten. Dinsdag was het onrecht. Almere City FC schakelde de uien volkomen onverdiend uit. Op Middelmors werd het 0-2.

Vier jaar geleden verrasten de Rijnsburgers op papier tegen FC Emmen en stuntten ze tegen FC Volendam, voordat PSV hardhandig een einde aan het bekeravontuur maakte. Almere City viel in de categorie Emmen. Dit keer was het verschil door de invoering van de tweede divisie zelfs twee niveaus, maar daar was op het veld niets van te zien. Sterker nog: Rijnsburg zette de toon, creëerde veel meer dan de bezoekers en bleef wonderwel zonder doelpunten, waar Almere via een toevalstreffer op 0-1 kwam en tien minuten voor tijd van de geboden ruimte profiteerde toen de thuisploeg op zoek bleef naar de 1-1.

Voor rust waren schoten van Martijn Tjon-a-Njoek (3), Marvin Wijks en Jeffrey Jongeneelen (3) niet zuiver genoeg. Na de thee bleef het eenrichtingsverkeer en kwam het grootste gevaar uit vrije trappen die evenwel huizenhoog over gingen. Sven Verlaan had het met verbazing aan staan kijken. De Leidenaar kreeg voor het eerst een basisplaats van trainer Pieter Mulders en maakte zo zijn eerste officiële minuten in het geel-zwart. ,,Zo zonde dit. We hebben echt onterecht verloren’’, vond Verlaan, die over zijn eigen optreden niet mocht klagen. Centraal achterin verving hij Hidde Prijs, die maandag een hamstringblessure opliep op de training. Ook Rachid El Yaakoubi (knie) en Joel Tillema (ziek) ontbraken. Verlaan: ,,Ik kreeg het maandag te horen en liep met een glimlach het park af. Ik wil spelen.’’

Daar zag het lange tijd niet naar uit. Verlaan, die bij Jong Twente en FC Den Bosch al flink wat zitvlees kweekte, zat op de bank te verpieteren, met als dieptepunt ONS Sneek thuis. Zijn concurrent Masies Artien viel uit, hij liep warm, maar Mulders schoof Wesley Goeman een linie terig en liet Roderick Gielisse invallen. ,,Dan sta je niet te lachen nee, maar de trainer beslist. Ik kan alleen maar mijn best blijven doen. Dat heb ik de laatste jaren wel geleerd. Je moet de trainer geen stok geven om je mee te slaan. Ik weet wat er van me gevraagd wordt.’’

Naast Verlaan was er ook de terugkeer van Joost Leonard. De spits, die vanwege privézaken een tijdje bewust buiten beeld bleef, kwam bij 0-2 als breekijzer het veld in, maar dat bleek te laat. Voor de derde keer op rij slaagde Rijnsburgse Boys er niet in een doelpunt te maken. En dat geeft dan weer te denken.

Rijnsburgse Boys:Van Nieuwkoop; Strooker, Verlaan, Artien (83. Leonard), Gielisse (77. Ossevoort); Verdam, Jongeneelen, Goeman; Wijks (86. Van Leeuwen), Tjon-A-Njoek, Hudepohl.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.