Lugdunum slaat aanval af, LSVV’70 slecht

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse

De topper tussen Lugdunum en Floreant bleek dat enkel op papier te zijn. De Leidse ploeg had geen moeite om de Boskopers met een 4-1 nederlaag naar huis te sturen.

Al vroeg opende Bilal Karasahin de score en Tim de Cler vond kort voor de pauze het net. Even was er lichte paniek na de aansluitingstreffer en een tweede omstreden gele kaart voor Casper Koreman, maar nadat ook de bezoekers verder moesten met tien man liep de gastheer via twee doelpunten van Houssin Bezzai uit naar een eenvoudige zege. Koudekerk bleef in het spoor van de Leidse ploeg door Nieuwkoop met 1-2 te verslaan. Trainer Alex Redel: ,,Eigenlijk ging het gelijk op, maar kort voor rust scoorden we tweemaal en dat gaf een buffer. Weliswaar kwamen zij na rust terug, maar wij verzuimden om verder uit te lopen. Neemt niet weg dat we het boven verwachting blijven doen.”

Voor de withemden scoorden Daan van der Zwet en Grivo Biya.

LSVV ’70 speelde een zeldzaam slechte wedstrijd tegen Siveo’60 en moest met 4-2 buigen. Freek Jansen: ,,Als trainer had ik mij voorgenomen om nooit in de rust te zeggen dat ik er wel elf kon wisselen, maar nu brak ik met die belofte. We speelden tegen een zwakke tegenstander en dat zegt dan heel veel over mijn team. Wat een afgang en een parodie op voetbal.”

Pas in de slotfase leefde LSVV’70 via Richard Guffens en Guus van Kessel enigszins op.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.