Tempo en Fiks halverwege koplopers

Michel van Gent
Korfbal

Tempo staat halverwege het zaalseizoen ongeslagen op kop door de 12-28 zege op Antilopen.

De Alphense overgangsklasser kende een sterke start (1-8) en had bij rust al een marge van tien punten opgebouwd (4-14). Tom Steenbeek en Edwin van der Weijde maakten elk zes doelpunten en ook invaller Niels van der Horst droeg een treffer bij aan de zevende zege op rij.

Pernix begon voortvarend tegen Odik (8-1), maar speelde in het vervolg allesbehalve flitsend. ,,Dit was onze oliebollenwedstrijd, maar ik ben wel blij dat we gewonnen hebben,” stelde coach Eric den Dekker dan ook vast. Daan Heijnis (7), Myrre Hortensius (6), Debbie van Alphen en Geertje Wolzak (3) waren topscorers in de 24-18 winst.

Sporting Trigon pakte bij KVZ in een nieuwe opstelling een belangrijke overwinning: 17-34. Anouk Wetselaar speelt voortaan voor Malou van Haalem en Henk en Janwillem van der Gugten waren van vak gewisseld. Het was frappant dat deze drie spelers met tezamen twintig doelpunten ook het leeuwendeel van de goals leverden.

Fiks kwam in de eerste klasse gelijk op kop met Noviomagum door een 16-23 overwinning op ALO. De Oegstgeestenaren hoorden vooraf dat hun komende tegenstanders hadden verloren en maakten met een 5-13 ruststand duidelijk, dat zij geen fouten zouden maken. Roy Vreeken (8) en Jan Anholts (4) waren topscorers en van de twee debutanten Dionne Blangé en Sam Coli kwam de laatstgenoemde ook nog eens tot scoren.

KZ Danaïden had beslist een punt verdiend tegen Telstar, maar moest genoegen nemen met een 16-18 nederlaag. Roy Christiaanse (3), Frank van Heijningen en Ferry Jansen (2) zetten een 9-11 en 11-13 achterstand nog om in 15-14 en 16-15. In de resterende zeven minuten ontbraken de rust en het schot in de aanval om deze voorsprong in stand te houden.

Tweedeklasser Velocitas speelde bij VZOD in de eerste helft te traag (9-10 rust), maar schroefde naderhand het tempo en de schotvaardigheid aanmerkelijk op: 18-27 eindstand. Judith van der Leek legde de hoofdaanvalster van de thuisploeg nagenoeg aan banden, terwijl invallers Liesbeth van den Berg en Sten van Poelgeest allebei met hun eerste schot doel troffen.

Crescendo behaalde in de derde klasse een 10-16 overwinning op hekkensluiter Aurora. ,,Wij speelden eerst stroperig, omdat we mee gingen in hun spel, maar na rust ging het steeds beter,” verklaarde coach Gert Krook de bescheiden 4-5 ruststand. Shantal Verweij, Jasper de Jong en Wesley van Oevern maakten allen drie doelpunten.

Fluks blijft door de 19-10 nederlaag bij Huizen onderaan. Jordy Oosting (4), waaronder drie strafworpen, en Frederick van Westerop (2) scoorden als enigen meer dan eens.

Madjoe gaf een 5-2 voorsprong tegen Paal Centraal helemaal uit handen (7-8). Roos van den Oever en Matthijs van Putten leken met 10-9 en 11-9 de strijd te beslissen, maar in de slotminuut misten de bezoekers nog wel een strafworp, zodat 11-10 de eindstand werd.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.