ZZ Leiden treuzelt met contract van assistent Richard den Os

Richard den Os (midden). Archieffoto Richard Koolen

Richard den Os (midden). Archieffoto Richard Koolen

Hielke Biemond
Leiden

Het is al meer dan een maand duidelijk dat Richard den Os komend seizoen assistent wordt van hoofdcoach Eddy Casteels bij Zorg en Zekerheid Leiden. Toch heeft de basketbalclub er nog geen melding van gemaakt. Het blijkt dat Den Os, die tevens hoofdcoach wordt van het talententeam van ZZ Leiden, nog altijd geen contract heeft getekend.

,,Daar kan ik vrij kort over zijn'', laat Den Os desgevraagd weten. ,,We zijn nog in gesprek en in onderhandeling. Het gaat om een paar kleine dingen. Die wil ik zeker hebben, en zwart op wit. Tot die tijd kan ik nog niks zeggen.''

Op 10 mei werd via de website van moederclub BS Leiden bekendgemaakt dat Den Os komend seizoen de coach wordt van het onder 24-team, dat uitkomt in de Dutch Talent League. Verburg verkondigde begin juni in deze krant dat de coach van dat team tevens assistent wordt van Casteels. De voorzitter wilde toen om onduidelijke redenen nog geen naam prijsgeven. Bronnen bevestigden dat het om Den Os gaat.

Samenwerking

In de praktijk is de samenwerking tussen Casteels en Den Os al een feit. Samen verzorgen ze in de Vijf Meihal zomertrainingen voor talenten. Het stoort de Belgische coach dat de clubleiding treuzelt met het contract van zijn nieuwe assistent.

Verburg houdt zich op de vlakte. Hij laat weten dat 'het even is blijven liggen', maar wil niet vertellen waarom dat is gebeurd.

Den Os kan niet zeggen hoe lang het nog duurt voordat hij zijn handtekening onder de nieuwe overeenkomst. ,,Ik hoop niet te lang meer.''

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.