Regen verknalt resultaat van Ajax

Hielke Biemond
Oegstgeest

Ajax verloor onder regenachtige omstandigheden de wedstrijd tegen VVV. Na een prima opening van de thuisploeg, 284 runs na 50 overs, werd de tweede helft ingekort tot slechts 26 overs en dat deed Ajax de das om.

De opening tegen VVV was on-Ajax. Er waren stalorders uitgevaardigd om het spel tegen de gasten vooral tactisch goed in elkaar te steken. Coach Matt Peterson (101) en Sunil Lamba (53) waren de mannen die moesten blijven staan. En dus werd er zeer bedachtzaam gespeeld.

Geduld was het codewoord waar iedereen bij Ajax zich aan hield. Er moesten runs gemakt worden, veel runs zelfs om VVV van het lijf te houden. En dat gebeurde. Naast Peterson en Lamba trokken ook Muzemal Iqbal (44 not out) en Bart Kooistra (23 not out) de kar en met een score van 284/7/50 leek Ajax een serieuze kans te maken. Dus werd er na de lunch flink ingezet op het bowlen.

Spelbreker

Maar de regen bleek de grote spelbreker. Onderbrekingen zorgde voor een periode van afwachten en hopen dat het goed komt. Naar mate beide ploegen langer in het clubhuis bleven, werd het verrekenmodel uit de tas gehaald en het nog te spelen aantal overs aangepast.

Die regel zorgde er uiteindelijk voor dat VVV 26 overs de tijd kreeg om 186 runs te maken en de winst kon opeisen. Ondanks dat de Ajax-bowlers alles uit de kast haalden, grepen de gasten hun kans met beide handen aan. Iqbal (3/57/6), Lamba (2/23/5) en Kooistra (1/39/4) pakten de wickets, maar dat bleek niet genoeg voor de winst, want na 24 overs werd door VVV het benodigde totaal van 186 runs gehaald.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.