Rondleiding door woningen Katwijkerbroek

Logiesgebouwen.

Logiesgebouwen.© Foto Homeflex

Alieke Hoogenboom
Katwijk

Bewoners van de logiesgebouwen op bedrijventerrein Katwijkerbroek geven zaterdag een rondleiding door hun nieuwe onderkomen. Het huisvestingsproject voor 64 arbeidsmigranten van het bedrijf Homeflex uit Sliedrecht is het eerste in de gemeente Katwijk.

De accommodatie bestaat uit vier woonblokken die maximaal tien jaar blijven staan. De bewoners komen hoofdzakelijk uit Polen. Ondanks de weerstand vanuit de buurt over de komst van de arbeidsmigranten, kijkt directeur Bert Verheij positief terug op het proces, vertelde hij eerder in deze krant. Hij heeft het idee dat de meeste omwonenden zijn bijgedraaid. „Zonder wrijving geen glans, zeg ik altijd. Ik waardeer de welwillendheid van de omwonenden en de vasthoudendheid van de gemeente om het plan door te zetten.” In een klankbordgroep, met daarin onder andere omwonenden, de wijkagent, wijkregisseur, Homeflex en de gemeente Katwijk, zijn afspraken gemaakt.

De open dag is van 10.00 tot 15.00 uur en vooraf aanmelden is niet nodig. Ook medewerkers van Homeflex zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over het huisvestingsproject.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.