Grote Hoogvliet kan niet in Hazerswoude

Redacteur Rijn en Veen
Hazerswoude-Rijndijk

Als Hoogvliet een grote, nieuwe supermarkt opent achter het winkelcentrum aan de Da Costasingel, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor het winkelbestand in zowel Hazerswoude-Rijndijk als Koudekerk. Dat is de uitkomst van een onderzoek uitgevoerd door bureau Droogh, Trommelen en Partners.

Hoogvliet heeft momenteel twee gescheiden vestigingen aan de Rijndijk. Het bedrijf wil die twee omruilen voor één groot filiaal aan de Willem Klooslaan in Hazerswoude-Rijndijk. Over de omvang en vorm van het nieuwe pand, wordt al enige maanden met de gemeente onderhandeld. Tot een overeenkomst heeft dat niet geleid.

In de tussentijd is een nieuw onderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van de verhuizing. Daaruit blijkt dat een grote Hoogvliet mogelijk leidt tot de sluiting van een van de andere supermarkten in de buurt; de Jumbo aan de Da Costasingel of de Albert Heijn aan de Koudekerkse Prins Bernhardlaan. Want de twee dorpskernen samen, hebben domweg niet genoeg inwoners om drie supermarkten draaiende te houden.

En áls Jumbo of Albert Heijn stopt, heeft dat weer grote, nadelige gevolgen voor de winkels daar omheen, zo voorspelt Droogh, Trommelen en Partners dat het onderzoek begon in opdracht van de Rijnwoudse Ondernemers Federatie. Of, zoals letterlijk in het rapport staat ’er ontstaat een groot risico voor ontwrichting van de gemeentelijke detailhandelsstructuur’.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.