Uitgesteld beslissingsduel VV Oegstgeest komt er niet

VV Oegstgeest speelt ook komend seizoen in de vierde klasse tegen Roodenburg.

VV Oegstgeest speelt ook komend seizoen in de vierde klasse tegen Roodenburg.© Archieffoto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Oegstgeest

Het uitgestelde beslissingsduel tussen vierdeklassers VV Oegstgeest en Linschoten om promotie wordt niet meer gespeeld. De KNVB heeft bij nader inzien besloten de opengevallen plek in de derde klasse niet op te vullen.

Daarmee zwicht de voetbalbond voor protest van andere vierdeklassers, die met hulp van een advocatenkantoor ook het recht op een herkansing eisten. VV Oegstgeest en Linschoten kregen vorige week vrijdag, op de avond voor hun beslissingswedstrijd, van de KNVB te horen dat er tot uitstel werd overgegaan. Daarvan komt nu afstel, voor iedereen. ,,Ik kan me niet voorstellen dat dit de bedoeling is geweest van die advocaten’’, zegt bestuurslid Martin Meijer van Oegstgeest.

Hij kreeg vrijdag excuses aangeboden van de KNVB voor de gang van zaken, die hijzelf omschrijft als ’een soap’. De gemaakte onkosten voor het organiseren van een beslissingswedstrijd op neutraal terrein worden vergoed. ,,Maar ik was liever gepromoveerd’’, verzucht Meijer.

Tevergeefs heeft hij de voetbalbond gevraagd om het verweerschrift te mogen inzien van de protesterende clubs, waarvan de namen niet worden prijsgegeven. Op basis daarvan had Oegstgeest vervolgstappen willen nemen. ,,Dat wordt nu lastig.’’

Dat de beslissingswedstrijd er zou komen, was ook al het gevolg van geblunder van de KNVB. Op het bondsbureau was men even vergeten dat hoofdklasser Haaglandia al aan het begin van het seizoen uit de competitie was genomen en die plek moest nog worden opgevuld. Tweedeklasser RCL speelde daardoor wel een herkansingsduel, en verloor.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.