Agent Kaag en Braassem met GoPro op pad [video]

Danja Koeleman
Kaag en Braassem

Politieagenten van het team Kaag en Braassem dragen sinds kort GoPro’s, speciale camera’s, met zich mee om filmpjes van het politiewerk op sociale media te kunnen verspreiden.

Al één filmpje is op YouTube gezet. Daarin wordt jacht gemaakt op een winkeldief in Ter Aar, is te zien hoe agenten naar een ongeluk met letsel snellen en met een boot op het water varen. Het korps wil burgers uit deze regio zo meer inzicht geven in het werk van de politie, laat een woordvoerder weten. Vijf andere teams in deze regio doen ook mee aan het project, waaronder een Haags politieteam, collega’s in Leidschendam en Voorburg en agenten in Leiden.

GoPro’s zijn klein van formaat en kunnen makkelijk worden bevestigd op bijvoorbeeld een politiehelm van een motoragent. Dat levert al eerste spectaculaire beelden op, zo laat de eerste promofilm van Kaag en Braassem zien.

Het team is nu een maand bezig met het schieten van beelden, maar er zijn nog niet veel filmpjes online gezet omdat de beelden ’inhoudelijk echt iets moeten toevoegen’, meldt woordvoerder Joeri Voogt.

,,We gaan geen spoedritten van twintig minuten integraal overnemen. Het worden zorgvuldig goed in elkaar gezette filmpjes die echt inzicht geven in ons werk.’’

Afgekeken

Het project is afgekeken van collega’s in Rotterdam-Oost, die vorig jaar al GoPro’s inzetten om filmpjes te maken. ,,Geen dag is hetzelfde. Schakelen tussen hulpverlening aan mensen in nood en doorpakken op de momenten die daar om vragen’’, promoot dat korps de filmpjes op het YouTube-kanaal. De politie in Kaag en Braassem hoopt snel met nieuwe gecompileerde filmpjes te komen. Die worden verspreid via YouTube, Facebook en Twitter.

,,Het beeldmateriaal wat wij verzamelen, wordt verwerkt tot een mooi filmpje. Denk daarbij aan beelden van aanhoudingen of achtervolgingen, informatief beeldmateriaal en toezicht bij evenementen’’, zo belooft het politieteam op Facebook.

(App-gebruikers zien de video hier)

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.