Mo El Osrouti heeft met Quick Boys iets goed te maken tegen Noordwijk

Gertjan van Geen
Katwijk

Mohamed el Osrouti is de revelatie van de hoofdklasse dit seizoen. De vleugelaanvaller van Quick Boys kwam in de zomer over van tweedeklasser TAC ’90. Het opmerkelijke verhaal van een jongen uit de Haagse Schilderswijk, in monoloog.

Carrière

,,In de jeugd heb ik nooit op hoog niveau gevoetbald. Ik had wel scorend vermogen, maar viel nooit op bij de scouts. Ik was altijd heel klein. Bij HSV Escamp speelde ik in een vriendenteam. De A1 speelde hoofdklasse, maar dat heb ik niet echt meegemaakt. Ik ben in die tijd even gestopt met voetballen, omdat het slecht ging op school. Dat moest van mijn ouders.

,,Daarna ben ik weer begonnen bij de Ster, in de vierde klasse. We werden ongeslagen kampioen. Weer ben ik even gestopt. Ik had er geen zin meer in en ging een hbo-studie doen. Na een jaar ging ik naar TAC ’90. Daar heb ik twee heel goede seizoenen gedraaid. Twee keer achter elkaar promoveerden we en ik was topscorer. Daarnaast speelde ik in de zaal bij ZV Den Haag. Vorig jaar promoveerden we naar de eredivisie.

Schilderswijk

,,Ik kom uit hartje Schilderswijk. Dan is het op z’n zachtst gezegd moeilijk om op het rechte pad te blijven. De mensen hebben doorgaans weinig doorzettingsvermogen en geduld. Het scholingsniveau is er extreem laag. Ik ging naar het gymnasium en heb het daar vier jaar volgehouden. Ik werd een beetje lui. Ik wilde liever buitenspelen en op de Playstation. Ik zakte af naar de havo en toen ook dat dreigde mis te gaan, moest ik stoppen met voetballen.

Ouders

,,Ik ben hier geboren, net als mijn twee jongere zusjes en broertje. Mijn vader is terug geëmigreerd naar Marokko. Mijn broertje komt vaak kijken, mijn moeder niet. Ze durft niet, kan het niet aanzien als ik een schop krijg. Maar ze volgt het wel op internet en tv.

Quick Boys

,,Ik keek mijn ogen uit toen ik voor het eerst op Nieuw Zuid kwam. Ik had Quick Boys wel gezien op TV West, maar in het echt is het heel imposant. En dan mijn medespelers. Iedereen heeft een achtergrond waar je ’u’ tegen zegt.

,,Kwam ik van een tweedeklassertje, waar je twee keer per week trainde op veertig procent van je capaciteit. Hier is het drie keer volle bak op honderd procent.

,,Iedereen dacht dat ik in het tweede moest rijpen en misschien na de winterstop een keer wat minuten zou maken in het eerste, maar ik ken mijn kwaliteiten. Ik had meteen een basisplaats. Dat is een droom. Soms knijp ik in m’n arm: Ik heb het gewoon geflikt.

Publiekslieveling

,,Ik heb heel veel contact met de supporters. Ze houden van mijn speelstijl. Ik scoor, passeer en geef leuke passjes. Maar ik moet nog heel veel leren. De trainers, mijn medespelers: iedereen is bezig mij beter te maken. Daarnaast train ik voor mezelf in de sportschool om sterker te worden.

Vorm

,,We zijn allemaal vrienden van elkaar. Ook buiten het voetbal is er veel contact. Er zit veel plezier in en dat betaalt zich uit in resultaten. De laatste tien wedstrijden gaat het formidabel.

,,Zwaluwen was het omslagpunt, nadat we van Noordwijk hadden verloren. Ik scoorde twee keer, gaf een assist en veroorzaakte een strafschop. Het werd 0-4. Iedereen kan elkaar goed vinden, iedereen werkt voor elkaar en we hebben een spits die ze vanuit alle hoeken erin schiet. Het dompertje tegen Quick (Quick Boys werd in de kwartfinale na strafschoppen uitgeschakeld voor de beker gvg.) heeft geen invloed gehad. Een week later tegen ASWH hadden we het heel moeilijk, maar toch wonnen we.

Derby

,,Het was natuurlijk mooier geweest als deze wedstrijd later in het seizoen was gespeeld. Er staat wat op het spel, dus het zal een fysieke wedstrijd worden. We hebben wat goed te maken, want met 2-0 thuis verliezen mag niet.

,,Iedereen praat erover. In de groepsapp gaat het helemaal los. Dit is de wedstrijd waar het om gaat. Nu kun je bewijzen dat je in de topklasse thuishoort.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.