AZC ten onder door slordig aanvallen

amsterdam

De jonkies zaten stuk, bijna tot tranen toe geroerd. De routiniers van AZC accepteerden de nederlaag in de bekerfinale tegen AZ&PC gelaten. De Alphenaren lieten in het Amsterdamse Sloterparkbad een kans op een prijs liggen en verloor met 10-7.

AZC begon zwak aan de wedstrijd en stond door een bliksemstart van AZ&PC al snel op een 5-2 achterstand. Doordat Kjell Boom en Kjell Wansleben zich al snel met drie persoonlijke fouten naar de kant lieten dirigeren, was de finale feitelijk al gespeeld.

Maar hoewel het gat groot was, kreeg AZC nog alle kansen om het te dichten. De Alphenaren bleven echter te slordig in de manmeers en zagen ook Ton van de Velden het bad ruimen met 3 p’s. ,,Op dat moment ben je wel twee basisspelers en je eerste wissel kwijt’’, sprak een balende aanvoerder Joachim de Ruijsscher. Bij 9-7 en nog ruim twee minuten op de klok kreeg Rob Gottemaker de kans op de aansluitingstreffer. Zijn schot - wederom in de manmeer - eindigde op de paal, waarna Norbi Nagy in de contra fraai de beslissing bracht.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.