Getouwtrek om wijk De Bloemen Roelofarendsveen is voorbij

Getouwtrek om wijk De Bloemen Roelofarendsveen is voorbij

Getouwtrek om wijk De Bloemen Roelofarendsveen is voorbij

Redacteur Rijn en Veen
Roelofarendsveen

Aan het jarenlange getouwtrek tussen de toenmalige gemeente Alkemade en projectontwikkelaar Bemog over de kosten van nieuwbouwwijk De Bloemen in Roelofarendsveen is een einde gekomen. De rechter heeft bepaald dat Bemog drie ton verschuldigd is aan de gemeente.

Het conflict draaide om het verlies van zo’n 1,2 miljoen euro dat is gemaakt op de grond- en bouwkosten. De gemeente heeft het bedrag voorgeschoten, maar vond dat de Almeerse ontwikkelaar op moest draaien voor de helft van de kosten, zoals eerder afgesproken.

Omdat de gemeente van mening was dat Bemog zichzelf wel erg rijk rekende - de ontwikkelaar werd zelfs beschuldigd van ’exorbitante zelfverrijking’ - eisde de gemeente nog eens drie ton.

Daar was Bemog het niet mee eens. De gemeente had de projectontwikkelaar niet goed op de hoogte gehouden en had vooral de kosten van het bouw- en woonrijp maken van de grond enorm uit de klauwen laten lopen. ,,Een fout van de gemeente’’, geeft wethouder Jan Uit den Boogaard toe. ,,De administratie van het project is toentertijd niet op de juiste manier bijgehouden.’’

Ook de rechter stelde Bemog in het gelijk. Daarom hoeft de ontwikkelaar nu geen zes ton over te maken aan Kaag en Braassem. Maar de drie ton, waar de raad om had gevraagd, moet wel worden betaald. ,,Nogal een verrassing, omdat dat nooit in een overeenkomst is vastgelegd.’’

Beide partijen hebben zich neergelegd bij de uitspraak van de rechter.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.