Debat: Wat heeft Leiden aan provincie?

Leontien van Engelen
leiden

'Leiden heeft niet veel aan de provincie' heet het zesde debat dat het Leidsch Dagblad morgen organiseert in samenwerking met Scheltemacomplex Leiden. Het debat staat helemaal in het teken van de provinciale verkiezingen op 2 maart. Op de deelnemerslijst staan; Ron Hillebrand, fractievoorzitter van de PvdA voor de Provincie Zuid-Holland en voormalig wethouder van de gemeente Leiden; Paul van Meenen, fractievoorzitter D66 van de gemeente Leiden; Ton van Raan, woordvoerder als het om de Rijn Gouwe Lijn gaat voor Universiteit Leiden, ROC, Hogeschool Leiden en Bio Sciencepark en Frits van Oosten, directeur innovatie Libertas Leiden en tegenstander van aanleg van de Rijn Gouwe Lijn.

Het debat wordt geleid door Hugo Schneider, adjunct-hoofdredacteur van onder meer het Leidsch Dagblad en voormalig politiek verslaggever van Den Haag Vandaag.

Wat is nou eigenlijk de invloed van de provincie op de gemeente Leiden, is de kernvraag. Hebben we er als gemeente wat aan of zet de provincie Leiden op dood spoor?

'Hot items'

Ongetwijfeld komen 'hot items' als de Rijn Gouwe Lijn en de Rijnlandroute aan bod. Ook het al of niet bebouwen van de Oostvlietpolder is weer actueel. Alle aanleiding dus voor een pittig debat, waarbij het publiek van harte wordt uitgenodigd deel te nemen.

Debat 'Leiden heeft niet veel aan de provincie'; zondag 13 februari 14.30-16.00 uur, Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden. De toegang is gratis.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.