Leidse V&D zorgt voor lichtpuntje

Loman Leefmans
Leiden

De Leidse V&D-vestiging is een van twee landelijke lichtpuntjes, in de verder zwaar tegenvallende omzetcijfers van het geplaagde concern tijdens het jaarlijkse Prijzencircus. Dat blijkt uit een intern overzicht waar RTL Z de hand op wist te leggen.

De vernieuwde Leidse winkel tussen Breestraat en Aalmarkt boekt een omzetgroei van achttien procent tijdens de actieweken ten opzichte van vorig jaar, toen de Leidse V&D vanwege de verbouwing gedeeltelijk was gesloten.

De omzetcijfers die nu bekend zijn geworden, gaan over 63 warenhuizen in Nederland. Daaruit blijkt dat het jaarlijkse Prijzencircus dat een week geleden begon, tot nu toe bijna vier miljoen euro minder in het laatje bracht dat beoogd. En ook ten opzichte van vorig jaar scoort Vroom & Dreesmann ruim vijftien procent minder. Zes vestigingen hebben zelfs te maken met een omzetdaling van meer dan een kwart tot zelfs eenderde.

Van de 63 filialen doen alleen die van Leiden en Naaldwijk het goed 'in het circus'. Dat uitgerekend Leiden er positief uitsteek, moet een opsteker zijn voor de leiding van V&D, want daardoor wordt bevestigd dat de herinrichting en omvangrijke restyling succesvol is en als voorbeeld kan dienen. Een woordvoerder van V&D laat RTLZ weten dat de omzetten van álle vestigingen de komende dagen naar verwachting aantrekken. Want het Prijzencircus doet het juist goed tijdens Pasen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.