’Maatwerk’ voor Lindelaan

Marlies Vording
Hazerswoude-Dorp

Bewoners van zes huizen aan de Lindelaan in Hazerswoude-Dorp hoeven hun achtertuin nog niet te ontruimen voor rioleringswerkzaamheden. Na geuite onvrede gaat woningbouwvereniging Habeko deze week eerst in gesprek met de bewoners.

Bij zestien sociale huurwoningen zou gisteren worden begonnen met de werkzaamheden. Bewoners moesten voor die tijd zelf hun tuin ontruimen. Zij gaven aan dat niet iedereen over kracht en de financiële middelen beschikt die daarvoor nodig zijn. SP-raadslid en fractievoorzitter Harre van der Nat nam het voor hen op door het college van B en W en Habeko te vragen de situatie nog eens goed onder de loep te nemen.

Kleine groep

Martin Bogerd, directeur van Habeko, begrijpt het bezwaar, maar geeft aan dat het maar om een kleine groep bewoners gaat. „Bij de meeste woningen zorgde het niet voor grote problemen. Voor twee huishoudens geldt dat niet: er is een man met een volière in zijn achtertuin, en er is een bewoner slecht ter been. Hun huizen zitten samen in een blokje van zes woningen. Aangezien de buizen samen een netwerk vormen, zijn voor al deze woningen de werkzaamheden uitgesteld.”

Volgens Bogerd gaat voor de twee huishoudens op zeer korte termijn ’maatwerk’ worden geleverd. „We gaan deze week nog met ze in gesprek om te kijken hoe we ze kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld door tegemoet te komen in de kosten die bij een ontruiming of door het voor hen te doen.”

Bij tien van de zestien woningen zijn de werkzaamheden gisteren wel van start gegaan. „De bewoners hadden hun tuinen al ontruimd. Voor hen zou het vervelend zijn als alles vertraging opliep.”

Bouwput

Een andere grief van bewoners is de zogeheten ’bouwput’ die aan de voorzijde van de Lindelaan is ontstaan door werkzaamheden. Bogerd legt uit: „De grond is er verzakt. Daarom zijn we nu bezig de straat op te hogen en te zorgen dat de boel niet verder verzakt.”

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.