Aftellen naar eerste concert

Theo de With
Leiden

Het aftellen is begonnen. Over twee weken heeft Leiden een nieuw poppodium.

Gebr. de Nobel wordt op donderdag 4 december officieel geopend. De sleutel is vanmiddag overgedragen aan de toekomstige gebruikers. De bouw is voltooid. De komende tijd wordt de laatste hand aan de inrichting gelegd.

De Engelse band Will and The People, bekend van het nummer ’Lion in the morning sun’, mag op 4 december het poppodium inwijden. Daarna volgen het uitverkochte ravefeest Doorgedraaid (5 december) en een uitverkocht optreden van Blaudzun (6 december). ,,De voortekenen zijn dus goed’’, zegt directeur Ruud Visser.

Hij kreeg de sleutel van het pand uit handen van cultuurwethouder Robert Strijk. Die toonde zich onder de indruk van Gebr. de Nobel. ,,Wat een prachtig pand’’, aldus de wethouder. ,,Warm, robuust en stoer. Deze uitstraling past bij een poppodium. En het is hoog tijd dat Leiden een dergelijk podium krijgt. In deze regio wonen 200.000 mensen en die weten dat ze voor hun portie popmuziek voortaan hier heen moeten. Met de Leidse Schouwburg, De Lakenhal en het Scheltema wordt dit het cultuurkwartier van de stad.’’

Gebr. de Nobel bestaat uit een grote zaal voor 750 bezoekers, een kleine zaal voor 200 mensen en een foyer. Daardoor kan er op drie plaatsen tegelijkertijd een artiest optreden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.