PvdA’er Overbosch uit Voorschoten stapt per direct op

Henk Overbosch: ,,De motivatie is weg.’’© Eigen foto

Marieta Kroft
Voorschoten

De slechte landelijke verkiezingsuitslag in combinatie met het roerige vaarwater waarin Voorschoten zich bevindt, is voor de PvdA’er Henk Overbosch (1948) reden per direct te stoppen met het raadscommissiewerk.

Na zeven jaar burgerraadslid te zijn geweest, kan hij het niet meer opbrengen om tot aan de verkiezingen van maart 2018 te blijven. ,,Er is geen ruzie en ik draag de PvdA nog steeds een warm hart toe’’, zegt hij. ,,Mijn vrouw is het ook niet eens met mijn besluit. Maar alles bij elkaar: de verkiezingsuitslag, het gedoe over de financien, Avalex en de Leidse regio-discussie maakt dat ik pas op de plaats maak.’’ Hij betreurt het dat Voorschoten nog geen keuze maakt voor de toekomst. Hij vreest dat die keuze ’aan de omgeving wordt overgelaten’.

Overbosch was vaak aanwezig tijdens vergaderingen. Als hij er niet aan deelnam, zat hij op de publieke tribune. De plaatselijke PvdA laat in een persbericht weten dat de (eenmans)fractie ’altijd op hem kon rekenen en bouwen’. ,,Hij had het rode hart op de juiste plek. Met zijn achtergrond van oud-gemeentesecretaris van de gemeenten Voorschoten en Houten (provincie Utrecht) was Henk voor de PvdA Voorschoten van onschatbare waarde.’’

De PvdA heeft nog geen opvolger voor Overbosch bekendgemaakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.