Dameskoor verzorgt koffieconcert ouderen in de Merenwijk

Leidsche Buurten
Leiden

Ter ere van het nieuwe jaar vond dinsdagochtend een koffieconcert plaats bij Stichting Radius. In een intieme zaal genoten vijfentwintig Merenwijkse ouderen en vrijwilligers van Stichting Radius van de meezingers van dameskoor Er welt een traan.

Onder het genot van een kopje koffie en een stukje taart bracht het koor meezingers als ‘Daar was laatst een meisje loos’ en ‘Brandend zand’ ten gehore. Ook het recentere ‘Heb je even voor mij’ werd voluit meegezongen door het publiek. Enkele malen per jaar organiseert Radius dit soort bijeenkomsten.

Marijke Bakker, wijkmedewerkster bij Stichting Radius is tevreden over de ochtend. ,,Alle aanwezigen genoten. Belangrijk is dat we de ouderen persoonlijk benaderen. We vragen ze te komen en dat doen ze graag.’’De stichting is voor activiteiten zoals het koor afhankelijk van andere partijen. Om de kosten te drukken betaalt Fonds 1818 voor het koor, de ouderen betalen zo alleen een kleine vergoeding voor de warme maaltijd.

Naast ouderen en gehandicapten die gebruik maken van de dagbesteding verzorgt Stichting Radius ook Yoga, Thai Chi en Rummicub avonden. (Susanne Moerkerk/Vincent Frequin)

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.