Camera’s houden straks Gravendam in de gaten

Paul de Vlieger
Noordwijkerhout

Bedrijventerrein Gravendam in Noordwijkerhout krijgt zo goed als zeker later dit jaar camerabewaking.

De gemeenteraad is akkoord gegaan met de instelling van een zogeheten bedrijveninvesteringszone (BIZ). Deze maakt het mogelijk dat de gemeente de bedrijven op Gravendam een heffing oplegt. De opbrengst daarvan wordt teruggesluisd naar de Ondernemersvereniging Gravendam, die van het geld de camera’s financiert. Op deze manier betaalt iedereen die van de camerabewaking profiteert er ook aan mee.

De heffing die de 118 bedrijven op Gravendam gaan betalen, is gerelateerd aan de woz-waarde van de bedrijfspanden. Volgens OV-voorzitter Frank Timmers komt dat voor een grote meerderheid van de bedrijven neer op een bedrag van 125 tot 150 euro per jaar. De heffing wordt vijf jaar lang opgelegd, daarna zijn de camera’s afbetaald.

Er komen straks 23 camera’s op Gravendam, die alle bedrijven én de openbare ruimte in de smiezen houden. Een Rijnsburgs beveiligingsbedrijf houdt de boel live vanachter een monitor in de gaten. De alarmsystemen van de individuele bedrijven worden ook aan het camerasysteem gekoppeld. Bij een inbraakalarm kan direct worden gezien wat er aan de hand is (of was) en kan actie worden ondernomen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.