Oude vestiging van basisschool Ter Does Hoogmade tegen de vlakte

De sloop van het oude schoolgebouw Ter Does in Hoogmade.© Foto Taco van der Eb

Marlies Vording
Hoogmade

Een grote oranje graafmachine, betonblokken en honderden losse bakstenen. Het was best even slikken voor leraren en (oud)leerlingen van basisschool Ter Does aan de Schoollaan in Hoogmade om de sloophamer in het oude gebouw te zien gaan. Dat was overigens niet voor de eerste keer: de vier kleuterlokalen gingen vorig jaar in de zomervakantie tegen de vlakte.

Inmiddels is er niet veel meer van het schoolgebouw meer over. De laatste muren worden met de grond gelijk gemaakt, maar daarmee zit niet al het werk er op. De ondergrondse betonfunderingen van het gebouw moeten nog verdwijnen en materialen als hout, ijzer en dakbedekking moeten worden afgevoerd. Naar verwachting is het terrein over ongeveer een week helemaal leeg.

De nieuwe brede school, die vlak naast de bouwput ligt, is zo goed als klaar voor gebruik. In het multifunctionele gebouw zijn ook de peuterspeelzaal, de naschoolse opvang en het kinderdagverblijf van Floreokids ondergebracht. Daarnaast is de nieuwbouw ’nul op de meter’. Onder meer zonnepanelen, een warmtepomp en een ingenieus luchtzuiveringssysteem leveren naar verwachting genoeg energie en warmte op om de boel draaiende te houden.

Na de zomervakantie krijgen de kinderen van basisschool Ter Does voor de eerste keer les in het nieuwe gebouw.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.