Huurappartementen op plek Gerardusschool in Oude Wetering

De Gerardusschool aan de Meerkreuk.
© Archieffoto Leidsch Dagblad
Oude Wetering

De plek van de Gerardusschool in Oude Wetering is volgens de gemeente Kaag en Braassem en woningcorporatie MeerWonen uitermate geschikt voor huurappartementen voor senioren.

De basisschool is vanaf de zomervakantie leeg, omdat de Gerardus gaat fuseren met basisschool De Schakel. De grond is van de gemeente. ,,Deze locatie is dichtbij winkels en zorg’’, legt wethouder Floris Schoonderwoerd uit. Hij denkt dat er plek is voor ongeveer dertig tot veertig appartementen. Hoe hoog het complex wordt, kan hij in dit stadium nog niet zeggen. Als het plan doorgaat, worden het sociale huurwoningen voor ouderen, zogenaamde ’levensloopbestendige’ appartementen. Hieraan is in Kaag en Braassem veel behoefte.

Schoolbaan

Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt daarmee de Schoolbaan uitgesteld. Die straat, tweehonderd meter bij de Gerardus vandaan, was tot nu toe in beeld voor extra sociale huurwoningen. Kaag en Braassem wil snel honderd tot honderdvijftig van die huizen bij laten bouwen in de hele gemeente om de wachtlijst aan te pakken. De Schoolbaan is volgens Schoonderwoerd een goede plek, alleen is het wel duurder om daar te bouwen dan op de plek van de Gerardus. ,,De Schoolbaan heeft meer hobbels’’, vindt de wethouder. ,,Er blijkt geen vervuiling in de grond te zitten, maar wel een dikke laag asfalt. Het terrein wordt nu gebruikt om te parkeren, waar dan ook een oplossing voor moet komen. De Schoolbaan blijft uitermate geschikt omdat het ook dichtbij winkels en zorg is. We serveren het niet af, maar op korte termijn bouwen we er niet.’’

Meer nieuws uit Rijn en Veen

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.