Tempo op punt van titel

Paul Anholts en Sanne Jousma proberen Daniël Harmzen voor TOP in stelling te brengen tegen KCC.© Foto Taco van der Eb

Michel van Gent
Korfbal

TOP/Quoratio behaalde in de ereklasse een moeizame 19-17 overwinning op KCC.

Aanvankelijk leek de thuisclub geen hinder te ondervinden van het gemis van drie basisspelers (11-6 rust), maar zij viel daarna stil. Coach Jan Niebeek liet de niet fitte Paul Anholts alsnog invallen en wisselde Barbara Brouwer door naar het andere vak. Zij gaven op 17-17 in de laatste vijf minuten de doorslag.

Sporting Trigon incasseerde onderin de hoofdklasse een 28-26 nederlaag bij Oost Arnhem. De Leidenaars namen na 9-4 en 14-14 (rust) tussen 15-16 en 19-20 zelfs even de leiding. Jordy Smeele (4), Janwillem van der Gugten en invaller Ferry Janssen konden na 22-20 nog twee keer gelijkmaken, waarna het toch nog mis ging.

Tempo kan door de 24-14 winst op Tjoba zaterdag het kampioenschap in de overgangsklasse pakken bij Swift in Middelburg. Het achttal van Jessica Zeevaart maakte na 8-8 (rust) het krachtsverschil duidelijk. Jelle en Tom Steenbeek leverden zeven en zes treffers en ook de ingevallen junioren Sybren van Hall en Niels van der Horst troffen doel.

Pernix kon het kampioensfeest van Sporting Delta niet verstoren, want het werd 27-19. De formatie van Eric den Dekker stond bij rust al 15-9 achter. Ook invallers Debbie van Alphen, Christel Zwanenburg en Stijn Gillissen brachten geen ommekeer.

Fiks pakte op de valreep nog een 26-26 gelijkspel tegen koploper Groen Geel. Coach Rick Nell prees het harde werken en goede afvangen van Lianne Anholts, Dionne Blangé, Ilse Hazekamp en Dominique Roest. Invaller Timo Dezentje maakte in de laatste vijf minuten vanaf 22-25 liefst drie treffers.

Velocitas is door de 12-11 nederlaag tegen Rapid nog niet zeker van handhaving in de eerste klasse. De Leiderdorpers verloren in de eerste helft Pieter Paardekoper met een enkelblessure (7-5 rust) en hadden na de goals van Ivar van Driel (2), Jet van Osnabrugge, Sjors Verhaar en invaller Joachim Jägel tussen 11-6 en 11-11 zeker een punt verdiend.

KZ Danaïden toonde mentaliteit door na een zwakke eerste helft (5-15 rust) tegen KIOS nog terug te komen tot 14-22. Deborah Kraaij, Ferdi Bekken, Mike de Wit en invaller Mitchel van der Bosch scoorden in die periode allen twee keer.

Tweedeklasser Madjoe moest tegen VZOD genoegen nemen met een 21-21 gelijkspel. Leanne de Mooij (twee vrije ballen) en Jasper de Koning leken hun club met 19-18 en 21-19 aan de winst te helpen, maar twee strafworpen tegen bepaalden anders.

Derdeklasser Crescendo doet na de 15-18 zege op Ready ’60 weer mee in de promotiestrijd. Joris Cornelissen en Joey van Oevern maakten een einde aan de spanning, die tussen 11-16 en 15-16 nog even terugkeerde.

Vierdeklasser Fluks verloor met 12-21 van De Corvers. Sanne Koch (2), Quirina van Huis, Marlou Passchier en Maurits van der Vos zorgden voor 5-7 bij rust, maar daarna was het snel bekeken (6-15).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.