Gelijkspel Ter Leede voelt als verlies

Welmoed de Lang
Vrouwenvoetbal

De afgelopen twee seizoenen verloor Ter Leede de uitwedstrijd tegen angstgegner DTS ’35 en kwam ook nu niet verder dan 1-1. ,,Maar we hebben nu in ieder geval nog een punt”, lachte trainer Wim Bouckaert, als een boer met kiespijn. ,,De meiden zijn erg teleurgesteld. Dit voelt als een verlies, zeker gezien het overwicht dat we hadden.”

De Edese middenmoter kwam vijf minuten voor rust betrekkelijk uit het niets op voorsprong doordat een voorzet net voor een aanvalster langs ging en in de verre hoek achter doelvrouw Melissa van der Wiel in het net verdween.

Kort na de pauze was middenvelder Ilse van der Windt attent bij een scrimmage: ze kon na twee eerdere Sassenheimse pogingen binnen tikken. Onder andere Daphne in ’t Veld en Jill Wilmot kregen nog kansen, maar de teller bleef steken.

RCL versloeg ondanks matig spel eenvoudig hekkensluiter Odysseus ’91. De Leiderdorpsen, zonder drie basisspeelsters, wonnen met 3-0. ,,Maar de drie jeugdspeelsters die er nu in stonden, deden het prima”, aldus trainer Janet Griffioen, voor wie de 16-jarige Shan Bazaz na een half uur zelfs de tweede treffer maakte.

Na twintig minuten hadden de Utrechtse studenten RCL al aan de 1-0 geholpen door de voorzet van Dominique van Wensveen in te koppen. Bianca van der Meer zette met een harde vrije trap van een paar meter buiten de zestien na een uur de uitslag op het bord.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.