Politiewoordvoerders ’boycotten’ zaterdag pers

Politiewoordvoerders 'boycotten' pers

Politiewoordvoerders 'boycotten' pers© ANP

Internetredactie
DEN HAAG

Actievoerende politiewoordvoerders zullen zaterdag journalisten niet te woord staan, tenzij sprake is van een calamiteit. Ook zullen ze geen persberichten versturen als dat niet dringend is.

De ’persboycot’ is onderdeel van de cao-acties van de politiebonden. Alleen bij grote delicten, dringende vermissingen, belangrijke getuigenoproepen of andere grote incidenten worden media geïnformeerd of te woord gestaan.

De bonden noemen de actie publieksvriendelijk omdat alleen media de dupe zullen zijn. Elke week zal de actie worden herhaald en met een dag worden verlengd.

Politiemensen voeren al maanden acties voor een beter CAO-voorstel van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie). Een loonsverhoging die volgens het kabinet ruim 5 procent bedraagt, wijzen ze af. In de verhoging zit geld dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt, stellen de politiebonden. Ze noemen dat een sigaar uit eigen doos.

Komende week zullen politiemensen de dag na Prinsjesdag, tijdens de algemene beschouwingen, actievoeren in Den Haag. Ze zullen daar de toegang tot vier ministeries blokkeren.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.