Toezichthouder Rijnland Zorggroep vertrokken

Marieta Kroft
Leiderdorp

De voorzitter van de raad van toezicht van Rijnland Zorggroep, Erry Stoové, is per 1 juni afgetreden omdat hij de maximaal toegestane termijn heeft bereikt.

Vicevoorzitter Guus Bannenberg neemt zijn taken waar. Stoové was sinds 2005 lid en sinds 2009 voorzitter van de raad van toezicht van Rijnland Zorggroep. ,,Als voorzitter heeft hij onder meer een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de raad van toezicht en daarmee aan het ’in control’ zijn op het gebied van onder meer financiën en kwaliteit’’, meldt de Rijnland Zorggroep.

In verband met de voorgenomen fusie met Diaconessenhuis Leiden wordt er geen nieuwe voorzitter benoemd. Vicevoorzitter Bannenberg is tot de fusie de waarnemend voorzitter. Wanneer die fusie zijn beslag krijgt, is nog niet bekend. Het wachten is op de toestemming van de Nederlandse Zorg Autoriteit.

Onder de Rijnland Zorggroep vallen de ziekenhuizen in Leiderdorp en Alphen, de verpleeghuizen Leytenrode in Leiderdorp en Oudshoorn in Alphen en Apotheek Rijnland.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.