Niels Langeveld kukelt van podium na slechte beurt

Hielke Biemond
Leiden

Niet alleen vervloog bij Niels Langeveld door een slechte beurt op de Sachsenring de stille hoop op het kampioenschap in de TCR Germany, de Sassenheimse autocoureur kukelde zondag zelfs van het podium af in het klassement.

Zwaar teleurgesteld meldde Langeveld vanuit Duitsland dat hij zijn ambities heeft bijgesteld. Nu de eerste en tweede plaats buiten bereik zijn gekomen, zet hij in het afsluitende raceweekeinde op het circuit van Hockenheim in op het heroveren van zijn derde plaats. ,,Gelukkig is dat deze week al’’, sprak hij. ,,Dus kan ik snel revanche nemen.’’

Met een stevige krachtterm omschreef de ambitieuze Audi-coureur zijn prestaties op de Sachsenring - een voor hem onbekend circuit. Langeveld had veel moeite om grip te krijgen en miste daardoor de benodigde snelheid.

Het ging voor hem al mis in de kwalificatie. Door een foutje in zijn snelste ronde kwam hij een paar tienden tekort om door te gaan naar de tweede sessie. Dat betekende dat hij genoegen moest nemen met een achttiende plek in de startopstelling.

In een desperate poging zijn podiumconcurrenten toch nog enige schrik aan te jagen, moest hij alle risico’s nemen. Dat bracht hem in de eerste race zaterdag slechts een tiende plaats.

Toen moest het ergste nog komen. Zijn auto raakt in de openingsfase van de zondagse race beschadigd bij een botsing en was daardoor helemaal niet competitief meer. Langeveld noemde het ’wonderbaarlijk’ dat hij toch nog als dertiende over de finish kwam, tot besluit van een verloren weekeinde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.