Bouwer Meerbrug bankroet

Redacteur Rijn en Veen
Nieuwe Wetering

Voor bouwbedrijf Jaartsveld Infra B.V. uit Varsseveld, verantwoordelijk voor de bouw van de Meerbrug tussen Nieuwe Wetering en Haarlemmermeer, is vandaag bij de rechtbank in Zutphen het faillissement aangevraagd. Bij Jaartsveld werken momenteel 150 mensen.

Op de website van het bedrijf staat dat het in de problemen is gekomen doordat overheden en hoofdaannemers te laat betalen. Omdat in contracten vermeld staat dat facturen pas maanden na de werkzaamheden verstuurd mogen worden, kan Jaartsveld haar crediteuren niet op tijd betalen.

De oude draaibug bij Nieuwe Wetering werd in juni 2012 gesloopt. Begin dit jaar had de nieuwe ophaalbrug, waar sloepen en andere lage boten onderdoor kunnen varen zonder dat de brug open hoeft, klaar moeten zijn.

Door slechte weersomstandigheden, discussies over de (meer)kosten, fouten in de tekeningen en problemen met brugonderdelen lag het werk lange tijd stil.

Daarop stuurde gemeente Kaag en Braassem een boze brief aan het gemeentebestuur van Haarlemmermeer. Twee weken geleden kregen omwonenden tijdens een informatiebijeenkomst te horen dat de nieuwe brug écht klaar is op 30 juli.

Wat de gevolgen zijn van de faillissementsaanvraag voor het werk aan de brug, is nog niet bekend. Het bouwbedrijf laat op haar website weten de ontstane situatie voor alle betrokkenen te betreuren.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.