Trianon eenmalig als muziektempel

Zosja & Band

Zosja & Band

Theo de With
Leiden

Filmtheater Trianon in Leiden wordt voor één keer tot muziektempel omgetoverd. In de bioscoop aan de Breestraat spelen woensdagavond tal van acts uit Leiden en omgeving.

Het initiatief hiervoor komt van Han Ruijgrok en Gideon Roggeveen, die elke zaterdagochtend een cultuurprogramma presenteren op de lokale zender Sleutelstad FM.

Vorig jaar nodigden ze aan het einde van het seizoen de artiesten uit die in de studio op bezoek waren geweest. De eerste editie van ’Cultuur 071 - Live in Concert’ vond toen plaats in het Scheltema.

Geslaagd

,,Het was zeer geslaagd’’, zegt presentator Han Ruijgrok. ,,Daarom doen we het weer, alleen wel op een andere plek. Trianon bood de zaal aan en dat past goed bij onze visie om verbindend te zijn. Met zijn allen vormen we cultureel Leiden.’’

De grote zaal van Trianon en de foyer staan vanavond in het teken van muziek. Ruijgrok en Roggeveen wisten een lange lijst van artiesten te strikken voor een optreden. ,,De grote zaal heeft een podium en daar zijn de wat grotere optredens. Zo zal onder meer het Eurokoor daar van zich laten horen.’’

Lokken

De foyer wordt benut voor de meer intieme concertjes van bijvoorbeeld singer-songwriters. Han Ruijgrok: ,,Bij de ingang speelt ’t Valies om bezoekers naar binnen te lokken. Eenmaal binnen stuiten ze ook op een presentatie van boeken en schilderijen.’’

Het publiek kan kennismaken met artiesten als Glossy Jesus, Damon, Zosja, Songs bij Suzy, Swing Lo’, The Jars en The Stream. De klassieke zangeressen Emma Brown en Carolien Devilee zingen een duet. Dj Geert K draait ouderwets plaatjes.

Op het filmdoek in de grote zaal worden tijdens de optredens filmpjes, foto’s en clips vertoond. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe de Leidse kunstenaar Maurice Braspenning legendarische filmregisseurs heeft geportretteerd.

Cultuur 071 - Live in Concert, woensdag 8 juli, 20.00 uur, Trianon, Breestraat 31, Leiden, entree 5 euro.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.