Dierenarts Zoeterwoude start praktijk op wielen

Regio

Dierenarts Karen Piets start 8 mei de mobiele praktijk ’De Dierenarts aan huis’, voor Leiden en omgeving. Met een volledig ingerichte kliniek op wielen rijdt zij straks naar haar klanten toe.

Een bezoek aan de dierenarts kan tot praktische problemen leiden. Niet iedereen is mobiel genoeg om het dier te vervoeren. ,,Ik zie de oudere dame nog zo voor me, die de hele ochtend met haar hondje moest wachten op de taxi terug naar huis. Het belang van het baasje wordt naar mijn mening weleens uit het oog verloren. Een dier wordt uitentreuren behandeld, maar aan de eigenaar wordt vaak voorbij gegaan. Dat wil ik anders gaan aanpakken.”

De gang naar de dierenarts kan voor een dier bovendien flink stress opleveren. ,,In de wachtkamer heerst de geur van angst. Met de dierenarts aan huis kan het dier in zijn of haar vertrouwde omgeving blijven.”

Vrijheid

,,Mobiele praktijken zie je elders in Nederland ook, maar voor Leiden en omgeving was de service er nog niet. Voordat ik met kleinere dieren begon zat ik als veearts al vaak op de weg. Die vrijheid van ’onderweg zijn’ bleef me trekken. Ik kan met mijn mobiele kliniek alles: tot operaties aan toe.”

Duurder dan een reguliere praktijk belooft Piets niet te zijn. ,,Ik heb niet de vaste lasten van een praktijk, dus kan de kosten laag houden. De voorrijkosten zijn maximaal vijftien euro, afhankelijk van waar iemand woont. In Zoeterwoude, waar ik woon, is het gratis, klanten in Leiden betalen tien euro.”

Meer informatie is te vinden op: dedierenartsaanhuis.com, of bellen naar 06 11179272.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.