ROAC en DOSR zijn aan winnende hand

Gertjan van Geen
Zondag tweede klasse C

Aan het relatieve succesverhaal van DOSR komt maar geen einde. Zondag won de ploeg van Thomas Duivenvoorden met 3-1 van RKDEO.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust was DOSR dominant en loerden de gasten uit Nootdorp op de counter. Guido van der Meer en Jordi van Klink zetten de thuisploeg op 2-0, waar RKDEO een paar fraaie kansen miste. In de tweede helft was het spelbeeld omgedraaid. Nu voerden de bezoekers de boventoon, maar was DOSR veruit het gevaarlijkst. ,,Maar de 3-0 viel niet en toen werd het nog een dingetje’’, aldus Duivenvoorden.

Na de aansluitingstreffer werd het even hachelijk, maar ineens was daar Jeroen Kluivers. De invaller, normaal rechtsback in DOSR 2, dook op bij de tweede paal en tikte de 3-1 binnen. ,,Iedereen ging helemaal los’’, aldus Duivenvoorden.

ROAC boekte een welkome zege uit bij Wilhelmus en stapte het linkerrijtje binnen. Trainer Erwin van der Lugt had zich verbaasd over zijn eigen ploeg, die ruim een uur tegen tien man zeer slordig was. ,,In de 25ste minuut kreeg iemand rood, we maakten vlak daarna 0-1, maar we kregen de bal niet naar elkaar toe.’’

Wilhelmus maakte 1-1, maar hielp ROAC daarop opnieuw in het zadel. Een verdediger struikelde en Martijn van Trigt was er als de kippen bij om zijn tweede van de dag aan te tekenen. Vlak voor tijd vervolmaakte hij zijn valse hattrick uit een counter, waarna de gastheer uit een strafschop de eindstand op 2-3 bepaalde. ,,Niettemin een heel welkome zege. Dertien punten uit de laatste zes wedstrijden is lekker’’, aldus Van der Lugt.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.