Lugdunum en Koudekerk maken geen fout

Zaterdag derde klasse

Lugdunum maakte geen fout in Zegveld bij Siveo ’60 (0-3). Toch was Henk de Cler niet louter tevreden.

,,In de tweede helft hadden we het lastig omdat er gedacht werd dat de zege met de 0-1 al binnen zou zijn. Pas na onze twee vlak achter elkaar volgende treffers was het gedaan met hun verzet. Wanneer we kampioen willen worden, zal het zeker wel beter moeten.”

Jochie Sebrechts scoorde voor de pauze voor de Leidenaars en Ozan Isitir en Adam Atif bepaalden de eindstand op 0-3.

Koudekerk leek twee punten te verspelen tegen BSC ’68, maar in de extra tijd kroonde Mike Slottje zich alsnog tot matchwinnaar. De Benthuizenaren eindigden het duel met tien man. Het verschil op de ranglijst tussen Lugdunum en Koudekerk blijft twee punten. Volgende week treffen de titelkandidaten elkaar in de Kikkerpolder.

LSVV ’70 speelde volgens Freek Jansen verdienstelijke tegen Perkouw, maar kwam in de laatste twintig minuten ruimschoots tekort (1-6). Op slag van rust had Gerben Groenendijk de 1-2 binnen gewerkt. ,,Het was helaas in de slotfase kaartenhuis XXL bij ons, maar voor het overige deden we daarvoor niet onder tegen deze tegenstander”, meende Jansen.

Kagia verloor in West I met 4-2 van Arsenal ASV en zag de achterstand op koploper VVC oplopen tot zes punten. Anton Wijsman: ,,Een repeterend verhaal. Het was te ongeïnspireerd. Aan de andere kant hadden we, voordat zij op slag van rust scoorden, er zelf al twee of drie moeten maken.”

Voor de Lisserbroekers deden Thijs van der Schinkel bij 2-0 en Timo Sluijmer bij 4-1 wat terug.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.