Talkshow blijft in Stadsgehoorzaal

Lilian Vieira.

Theo de With
Leiden

De culturele talkshow Podium Pitch blijft voorlopig in de Leidse Stadsgehoorzaal. ,,In elk geval tot het einde van dit culturele seizoen’’, zegt presentatrice Yaël Vinckx.

Komende zondag is er een nieuwe editie van Podium Pitch. Deze talkshow is gratis toegankelijk en elke keer ontvangt de Leidse journaliste en schrijfster Yaël Vinckx andere gasten uit de wereld van kunst en cultuur.

Meestal zijn dat er vier, zodat ieder van hen een kwartier heeft om te ’pitchen’. ,,Maar die formule is niet in beton gegoten’’, zegt de presentatrice. ,,We wilden zangeres Lilian Vieira al lange tijd in onze show. Dat is nu eindelijk gelukt en dan is het wel fijn dat er ook ruimte is om een paar liedjes te zingen.’’

De uit Brazilië afkomstige Lilian Vieira was lange tijd het gezicht van de band Zuco 103. Haar solo-album ’Tanta Coisa’ verscheen vorige maand. Op donderdag 10 maart komt ze opnieuw naar Leiden, want dan is ze een van de artiesten die meedoen aan Jazz in de Kamer. Tijdens dit festival worden kleine concerten in huiskamers gegeven.

Martijn Kardol is een andere gast van Podium Pitch. Hij vraagt aandacht voor het Leids Cabaret Festival volgende week in de Leidse Schouwburg. Hij is een van de acht deelnemers en wordt als kanshebber voor de overwinning gezien. De derde en laatste gasten zijn toneelschrijver Rik van den Bos en theatermaker Maurits van den Berg. Zij komen vertellen over de voorstelling ’Een coming of age voor bejaarden’, die deze maand in Theater Ins Blau te zien is.

Podium Pitch begon anderhalf jaar geleden in het Rijksmuseum van Oudheden. Toen het museum tijdelijk sloot voor een verbouwing werd uitgeweken naar de Stadsgehoorzaal. ,,Daar doen we in elk geval nog de edities van februari en april’’, zegt Yaël Vinckx. ,,Daarna zien we wel weer verder.’’

Podium Pitch, zondag 7 februari, 14.30 uur, Stadsgehoorzaal, Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.