Terug in de Galgenwaard

Hij is één van de kleurrijkste voetballers in de eredivisie. Het hart op de tong, altijd in voor een geintje. Tegelijkertijd is Randy Wolters, die in 2008 debuteerde bij FC Utrecht, een serieuze professional. Jarenlang heeft de volksjongen uit de Leidse wijk De Kooi toegewerkt naar een terugkeer op het hoogste niveau. Dit seizoen doet de aanvaller van Go Ahead Eagles op geheel eigen wijze verslag van zijn belevenissen. Dit is aflevering 12.

Zaterdag keerde ik terug in de Galgenwaard bij de club waar het allemaal begon: FC Utrecht. Dat was, op de uitslag na, heel mooi.

Met Leon de Kogel en Kenny Teijsse hebben we een groeps-app: de drie musketiers. Alle drie hebben we bij FC Utrecht gespeeld. Zij wat langer dan ik - ik heb een half jaar in het eerste gespeeld en ongeveer anderhalf jaar meegetraind - maar we hebben er een mooie tijd gehad. Het was leuk om een aantal bekenden weer te zien. Dan moet je denken aan de materiaalman, de schoonmakers, assistent-trainers en wat spelers.

Vorige week moest ik een motivatie-speech houden. Go Ahead Eagles werkt samen met SportMpower. Dat is een zes weken durend lesprogramma voor jongeren uit het Passend Voortgezet Onderwijs waarbij het stimuleren van gedragsverandering centraal staat. Het zijn kinderen met een leerachterstand, of autistisch of moeilijk opvoedbaar.

Ik vind het altijd leuk om te doen. Je kunt ze wat meegeven en je leert zelf ook nog wat van die kinderen. Ze kijken vaak heel anders tegen het leven aan en soms is dat helemaal niet zo’n raar idee.

Sommigen zijn lekker gebekt en daar hou ik wel van. Ik ben ook recht voor z’n raap. Anderen zijn weer heel stil, maar komen helemaal los als je één op één met ze bent. Dan vragen ze de oren van je kop.

Ik merkte ook overeenkomsten. We hadden het bijvoorbeeld over voeding. Er zijn kinderen die niet ontbijten. Dat deed ik vroeger ook niet, maar nu moet ik presteren en dus is het verstandig om de dag met een gezonde maaltijd te beginnen. Dat zijn van die dingen die ik ze dan probeer mee te geven. Ik ben toch een soort voorbeeld.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.