Bewoner Meerburgerkade vastgebonden bij overval

© Foto’s: Toon van der Poel

© Foto: Annet van Aarsen

1 / 7
Annet van Aarsen
Leiden

Vier mannen hebben vrijdagochtend rond half elf een 54-jarige bewoner van de Meerburgerkade in de Leidse Rivierenbuurt in zijn appartement overvallen.

Ze bedreigden het slachtoffer met een wapen en bonden hem vast. Daarna doorzochten de overvallers het appartement en na een aantal minuten gingen ze er vandoor, met enkele persoonlijke eigendommen van de man.

De politie was snel aanwezig op de Meerburgerkade. De recherche deed sporenonderzoek en er werd een speurhond ingezet. Maar de overvallers wisten te ontkomen. Het gaat om vier mannen met een getint uiterlijk van ongeveer dertig tot veertig jaar oud.

De overval vond plaats in een portiekflat, het slachtoffer woonde op de bovenste etage. Eind augustus zou er ook al bij hem zijn ingebroken.

Buren uit het appartementencomplex vertellen dat het slachtoffer daarna op alle portiekdeuren een brief heeft opgehangen. ’Er zijn inbrekers actief die het op onze flat hebben voorzien’, schrijft hij. Hij deelt in de brief ook het advies van de politie om de voordeuren van de appartementen goed op het nachtslot te draaien en om de toegangsdeuren naar de portieken niet onnodig lang open te laten staan. Met vette letters: ’Dit betreft een serieuze waarschuwing’.

De bewoners van het appartementengebouw willen nu zo snel mogelijk weten wat er precies aan de hand is en of ze bang moeten zijn dat ze zelf ook gevaar lopen.

,,Het lijkt er een beetje op dat ’ze’ het niet op ons hebben voorzien maar dat het om een gerichte actie gaat’’, zegt een buurman. ,,Maar ik zou toch graag willen weten of dat idee klopt.’’

De politie zoekt getuigen van de woningoverval.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.