Leidse wegen op tijd geplaveid voor taptoe en kermis

Taptoe 2016.© Archief

Janneke Dijke
Leiden

Volgende week viert Leiden 3 oktober, maar op diverse feestlocaties zijn de wegen nu nog opgebroken. Eind van de week zijn alle wegen weer geplaveid, belooft de gemeente. Op de Lammermarkt moet wel wat noodbestrating worden neergelegd.

Op de kruising van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare hebben de stratenmakers nog een paar dagen nodig. De bedoeling is dat ze donderdag klaar zijn zodat de Taptoe er op 2 oktober ongehinderd door kan.

Op 5 oktober gaat de Lange Mare op de schop, als laatste onderdeel van de opknapbeurt Haarlemmerstraat en omgeving.

Mensen die zich vorige week inschreven voor haring en wittebrood stonden niet traditiegetrouw in de rij op de Aalmarkt en de Boommarkt. Hekken rond een bouwterrein aan de Aalmarkt versperden de weg.

Daardoor liep de rij via de Catharinabrug richting de Hartebrugkerk. Op 3 oktober is de normale wachtroute geopend langs hotel Nieuw Minerva, MboRijnland en Quintus, belooft de gemeente. De bouwvakkers zijn dan niet aan het werk en de hekken gaan dan aan de kant.

Op de Lammermarkt en omgeving is bijna al het bestratingswerk klaar om als ondergrond voor het kermisterrein te dienen. Op een stukje zijn tijdelijk betonplaten nodig.

De vakken voor bomen en planten worden tijdelijk bedekt met straatstenen en graszoden. Zo hoopt de gemeente te voorkomen dat kermisbezoekers struikelen of in de modder komen staan.

Andere lege plantvakken krijgen een dak van rijplaten als ondersteuning van de kermisattracties. De bomen en planten worden dit najaar en volgend voorjaar in de grond gezet.

De inrit van de Lammermarktgarage wordt afgezet met hoge schermen. Voor de inrit komt een attractie te staan. De garage is die dagen buiten gebruik.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.