Derby ASC-Warmunda wil niet vlammen

Joris Zandbergen
Oegstgeest

Als het motto overleven is, doet het er niet toe hoe de punten worden behaald. Dus keek Warmunda tevreden terug op de derby tegen ASC, terwijl de Oegstgeestse club er de smoor in had.

Het onderkomen van ASC aan de Duivenvoordestraat fungeerde nog een keer als het statige decor voor een vriendelijke burenruzie, het nazomerweer was prachtig maar beide ploegen weigerden er een vlammende derby van te maken. Het resultaat leek heilig, de tactiek was behoudend, de emoties waren lange tijd onder controle. Dat deed de wedstrijd als schouwspel niet veel goed.

Het leek er op dat beide ploegen vooral de wedstrijd niet wilden verliezen. Op zich begrijpelijk, want Warmunda wil zich als nieuwkomer in de competitieve derde klasse eerst eens handhaven en ook bij ASC lijkt het zich veilig spelen het hoogst haalbare.

Zelfs de openingstreffer, een bal die mooi maar enigszins fortuinlijk door Roy Komen werd binnen geschoten, verhoogde het spelplezier voor de acteurs binnen de lijnen niet. ASC kwam nog voor rust wel op voorsprong. Eerst mocht Ralph van Zandwijk, ogenschijnlijk buitenspel, door voor de 1-1 en vlak voor rust schoot Jerome Rousseau raak op aangeven van Ruben Dutrieux.

Warmunda-trainer Alan Campfens speelde, deels gedwongen door een aantal blessures, een wat behoudender systeem dan normaal. ,,Door omstandigheden moesten wij wat realistischer spelen’’, omschreef hij het zelf. ,,Toch biedt deze speelstijl ook mogelijkheden.’’ Toen Campfens na rust Dennis Kramer, die in de eerste helft moest toekijken omdat hij ziek was geweest, binnen de lijnen bracht, kantelde het spelbeeld. Kramer schoot zelf uit een vrije trap de 2-2 binnen en gaf vijf minuten voor het einde van de wedstrijd uit weer een vrije trap de mogelijkheid aan Bilal el Kourami om de winnende te maken.

Het was pas in de slotfase dat de beide ploegen de behoudendheid lieten varen. ASC had toen ook nogmaals kunnen scoren, maar ontbeerde het fortuin en de medewerking van de heel warrig leidende scheidsrechter. ,,Welkom in de derde klasse’’, mopperde ASC-coach Kevin van der Geest dan ook. ,,We geven megaknullig dat eerste doelpunt van hun weg, en wat die scheids in de tweede helft allemaal deed, heb ik nog nooit meegemaakt. Aan ons eerste doelpunt zat een lucht van buitenspel, dat geef ik toe, maar dat is daarna wel heel zwaar goedgemaakt. Ik durf te zeggen dat deze scheidsrechter ons een punt heeft gekost.’’

Toch keek Van der Geest vooral naar zijn eigen ploeg. ,,Wij krijgen te veel doelpunten tegen. Zo moeten we elke wedstrijd vier à vijf goals maken om te winnen. Daarmee doen we onszelf al weken tekort. Maar het is op dit veld ook moeilijk om er doorheen te voetballen als de tegenstander veel mensen achter de bal houdt. Misschien pakken wij daarom uit meer punten dan thuis.’’ Campfens koesterde de drie punten. ,,Onze volgende twee wedstrijden zijn tegen Voorschoten en MMO. Het zou zomaar kunnen dat we straks negen punten erbij hebben.’’

ASC:Verbeek (22. Oosterhof), Van Bergen, Goebel, Kroft, Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Buijze, Rousseau, Rutten (46. Pronk (62. Van Cranenburg)), Dutrieux.

Warmunda:Van Dam, De Taye, Solleveld, Van Winsen, Arnst, El Kourami, B. van Noort (46. J. van Noort), Komen, Kest (46. Kramer), Esman, Rajabzadah (79. Mastemaker).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.