Wilfred van Leeuwen wordt trainer Rijnsburgse Boys

Wilfred van Leeuwen eerder dit seizoen als trainer van FC Eindhoven.© Archieffoto Orange Pictures

Hielke Biemond
Tweede divisie

Terwijl Rijnsburgse Boys zaterdag bij TEC de zegereeks onder leiding van trainer Pieter Mulders voorzette (1-3), maakte de clubleiding bekend dat Wilfred van Leeuwen hem na dit seizoen opvolgt.

De geboren Sassenheimer, die afgelopen zomer na een bijzonder succesvolle periode bij VVSB vertrok, heeft een tweejarig contract getekend. Hij is nu nog trainer van eerstedivisieclub FC Eindhoven.

Aan het begin van zijn eerste seizoen als trainer in het profvoetbal sprak Van Leeuwen nog de hoop uit dit de rest van zijn leven te kunnen doen. Daar is hij snel op teruggekomen, als gevolg van een flink meningsverschil met de clubleiding over niet nader toegelichte ’beleidsmatige zaken’. ,,Ik werk het liefst ergens meerdere jaren. Maar Eindhoven ligt niet om de hoek. Als je dan met je hele hebben en houwen erheen gaat, en je meissie blijft hier achter met die kleine, moet het het allemaal waard zijn.’’

Rijnsburg ligt aanmerkelijk dichter bij Den Haag. De snelle terugkeer naar de top van het amateurvoetbal is in zijn ogen zeker geen stap terug ten opzichte van de wisselvallige middenmoter uit de eerste divisie.

Het bestuur van Rijnsburgse Boys ziet in hem de ideale man voor de lange termijn. Dat de huidige trainer de resultaten aan zijn zijde heeft, doet daar niets aan af: Mulders bracht de club naar de tweede divisie en staat daarin nu op de derde plaats. Van de laatste acht competitiewedstrijden, heeft zijn team er zeven gewonnen. Zaterdag dankzij twee doelpunten van spits Giovialli Serbony en een van Wesley Goeman.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.