Vijf mannen aangehouden voor verduistering in Hoogmade

Agenten van de politie eenheid Kaag en Braassem hebben dinsdagavond vijf personen aangehouden op de Groenwegh in Hoogmade die worden verdacht van verduistering.

De politie kreeg de melding dat op de Groenwegh goederen werden overgeladen tussen twee voertuigen. Toen agenten onderweg waren om polshoogte te nemen, was één van de busjes al weggereden in de richting van de A4.

Een motorrijder van de Leidse politie zag het busje rijden en nam deze ter controle mee naar het Veenderveld in Roelofarendsveen. In Hoogmade troffen agenten de andere vrachtwagen aan en werden de inzittenden aan de tand gevoeld.

De politie trof in beide voertuigen dure goederen aan waarover de inzittenden geen logische verklaring konden geven. Na onderzoek bleken de goederen afkomstig uit een distributiecentrum waar één van de mannen voor werkte.

Hierop werden de inzittenden van de bestelbus, een 20- en 22-jarige man uit Haarlem en de inzittenden van de vrachtwagen, een 46-jarige man uit Den Haag, een 27-jarige man uit Diemen en een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden.

De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.