Politie pakt bestuurder zonder rijbewijs en drankrijder in Leiden

LEIDEN

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een controle gehouden op het rijden met een geldig rijbewijs. Meerdere weggebruikers kregen een boete voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Een scooterrijder negeerde op de Gooimeerlaan in Leiden het stopteken en vluchtte de Horsten in. Daar konden de politie hem aanhouden. De bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor rijden zonder rijbewijs en negeren stopteken.

Op de Schipholweg bleek een bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dit was de tiende keer dat hij tegen de lamp liep. Ook was hij dronken. Op het bureau blies hij 550 ug/l. Dat is ruim twee keer te veel. De man moest nog 28 dagen gevangenisstraf uitzitten en is ongewenst vreemdeling. Na zijn 28 dagen zal hij overgedragen worden aan de vreemdelingenpolitie.

Op de Hoge Rijndijk bleek een bestuurder te beschikken over een ongeldig verklaard rijbewijs. In de auto had hij een boksbeugel liggen. De man gaf de politie een valse naam op. Op het bureau bleek waarom. De man werd ook nog gezocht door de recherche in de regio. Als het onderzoek klaar is mag die ook nog eens dertige dagen gevangenisstraf uitzitten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.